MEOE kiállítások 2012

március
24 szombat CAC Cegléd

április 
1 vasárnap CAC Sárvár
7 szombat CACIB Miskolc
8 vasárnap CACIB Miskolc
15 vasárnap CAC Kalocsa
22 vasárnap CAC Gyula
29 vasárnap CAC (Őrző-Védő) Jászberény

május
6 vasárnap CAC Karcag
13 vasárnap CAC Salgótarján
26 szombat CACIB Komárom
27 vasárnap CACIB Komárom
28 hétfő CAC Komárom

június
3 vasárnap CAC Nyíregyháza
10 vasárnap CAC Makó
23 szombat CACIB Pécs
24 vasárnap CACIB Pécs
30 szombat CAC Nagylengyel

július
14 szombat CACIB Szombathely    
15 vasárnap CACIB Szombathely
22 vasárnap CAC (Vadászkutya) Kaposvár
28 szombat Magyar Fajta CAC Debrecen
28 szombat CAC (Éjszakai) Debrecen

augusztus
12 vasárnap CAC Esztergom
25 szombat CACIB Debrecen
26 vasárnap CACIB Debrecen

szeptember
8 szombat CACIB Székesfehérvár
9 vasárnap CACIB Székesfehérvár
16 vasárnap CAC Pápa
22 szombat CAC Szolnok
30 vasárnap CAC Dunaújváros

október
14 vasárnap CAC Szentes
20 szombat CACIB Komárom
21 vasárnap CACIB (Derby) Komárom


Szibériai Husky blog

Blog a Szibériai huskyért - Az oldalon a Szibériai huskyval kapcsolatos írások, fotók, videók és egyéb hasznos tartalmak találhatóak.

FaceBook

Látogatók

blog counter

Vedlés, szőrzetápolás

2012.05.17. 14:10 :: huskyblog

Most ismételten egy tavalyi cikket szeretnék ajánlani:

Kevésbé hálás időszak ez a mostani, dús szőrzetű kutyát tartó gazdik körében, hiszen már jócskán benne vagyunk az északi kutyák első vedlési időszakában. Ilyenkor szőrgomolyagok jelennek meg mindenfelé amerre a kutya jár. Az északi típusú kutyák mint amilyen a Szibériai husky, az Alaszkai malamut és a Szamojéd, évente kétszer cserélik szőrzetüket, először a nyár elején, másodszor pedig ősz végén. Természetesen a látványosabb a téli bunda elvesztése, azaz a nyári vedlési időszak. Az északi kutyák szőrzete két rétegű, alul puha, tollpihe szerű, sűrű aljszőrzet található, felül pedig a hosszabb, szálas fedőréteg. A nyár bekövetkeztével ettől a sűrű aljszőrzettől vállnak meg kutyáink így biztosítva testük szabadabb hűtését. A kutyából ilyenkor csomókban szedhető a szőr, amely ha elég laza persze magától is kihullik csak jóval később. Vannak kutyák akik szeretik ha megszabadítják őket ettől a tehertől és vannak akik nem éppen örülnek fáradozásainknak.

A szőrzet többféleképpen is eltávolítható. Szedhetjük kézzel, alkalmazhatunk fésűt, kefét, vagy hagyhatjuk a természetre a dolgot, persze utóbbi esztétikailag nem épp egy szép látvány. Továbbá létezik még a Furminátor nevű eszköz is, személyes tapasztalataim még nincsenek vele, egyszer ki kell próbálnom. Mivel a Furminátor nem épp egy olcsó mulatság (a legolcsóbb darab is hétezer forint) ezért próbálkozhatunk hagyományos fésűvel, kefével. A fésű legyen erős, nem túl sűrű, de hosszú fogazatú. A kefékkel viszont nehezebb a dolgunk hiszen hamar felgyűlik benne a szőr, ha nem megfelelőt választunk. Ne essünk túlzásba, annyi szőrt távolítsunk csak el amennyit éppen enged a bunda.

Az őszi vedlési időszak ezzel szemben jóval gyorsabban és kevésbé látványosan zajlik le, hiszen ilyenkor a hosszabb fedőszőrzet egy részét hullajtja a kutya és a szőr nem csomókban hanem szálanként távozik.

Szólj hozzá!

Címkék: blog alaszkai malamut szibériai husky samoyed

A bejegyzés trackback címe:

https://sziberiaihusky.blog.hu/api/trackback/id/tr304522177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása